TikTok از دولت ایالات متحده برای جلوگیری از ممنوعیت برنامه خود شکایت کرده است

TikTok از دولت ایالات متحده برای جلوگیری از ممنوعیت برنامه خود شکایت کرده است

TikTok رسماً قانونی را به چالش می کشد که می تواند منجر به ممنوعیت برنامه در ایالات متحده شود. این شرکت که مدت‌ها مدعی است تلاش‌ها برای فروش یا ممنوعیت اجباری برنامه‌اش خلاف قانون اساسی است، از شکایت علیه دولت فدرال خبر داد.

در شکایت، TikTok ادعا می‌کند که واگذاری کسب‌وکارش از ByteDance «به سادگی امکان‌پذیر نیست» و «قانون محافظت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کاربردی کنترل‌شده توسط دشمنان خارجی» متمم اول را نقض می‌کند. در این دعوی آمده است: «آنها ادعا می‌کنند که این قانون ممنوعیتی ندارد زیرا به ByteDance یک انتخاب ارائه می‌دهد: واگذاری تجارت TikTok در ایالات متحده یا تعطیل شدن». اما در واقعیت، چاره‌ای نیست. «تخصیص واجد شرایط» خواسته شده توسط قانون برای اجازه دادن به TikTok برای ادامه فعالیت در ایالات متحده به سادگی امکان پذیر نیست: نه از نظر تجاری، نه از نظر فناوری، نه از نظر قانونی.

طرح شکایت اولین شکست در آنچه که انتظار می رود یک نبرد حقوقی طولانی بر سر این قانون باشد که ماه گذشته تصویب شد. بر اساس این قانون، TikTok تا یک سال فرصت دارد تا خود را از شرکت مادر چینی ByteDance جدا کند، در غیر این صورت با ممنوعیت در فروشگاه‌های اپلیکیشن آمریکا مواجه خواهد شد. با این حال، چالش های قانونی TikTok می تواند به طور قابل توجهی این روند را به تاخیر بیندازد.

گروه های آزادی بیان و حقوق دیجیتال نیز با این قانون مخالفت کرده اند و گفته اند که این قانون می تواند سابقه ای برای ممنوعیت های بیشتر باشد. TikTok در شکایت خود استدلال مشابهی را مطرح کرد و گفت که خطرات ادعایی امنیت ملی ناشی از برنامه آن اثبات نشده است. در این بیانیه آمده است: «اگر کنگره بتواند این کار را انجام دهد، می‌تواند با استناد به امنیت ملی و دستور دادن به ناشر هر روزنامه یا وب‌سایت منفردی را به فروش برساند تا از تعطیلی خود جلوگیری کند.» «این قانون هیچ گونه تهدیدی از سوی TikTok بیان نمی کند… حتی بیانیه های تک تک اعضای کنگره و گزارش کمیته کنگره صرفاً نشان دهنده نگرانی در مورد فرضی امکان سوء استفاده از TikTok در آینده بدون ذکر شواهد خاص.

این پرونده همچنین به سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری این شرکت در جداسازی داده های کاربران ایالات متحده و سایر اقدامات امنیتی، به عنوان نتیجه مذاکرات با کمیته سرمایه گذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS) اشاره می کند. این مذاکرات در نهایت متوقف شد و CFIUS سال گذشته به شرکت گفت که بالاخره TikTok را از ByteDance می‌خواهد.

TikTok می‌گوید که به‌عنوان بخشی از این مذاکرات، قبلاً با «گزینه تعطیلی» موافقت کرده بود که «به دولت این اختیار را می‌دهد که TikTok در ایالات متحده را به حالت تعلیق درآورد» اگر این شرکت شرایط توافق خود را نقض کند. در عوض، TikTok می‌گوید، کنگره «این توافق‌نامه متناسب را کنار گذاشت» زیرا «از لحاظ سیاسی مصلحت‌آمیز بود».

منبع