دانشمندان گرمای اخیر را به ترکیبی از ال نینو و انتشار مداوم گازهای گلخانه ای ناشی از انسان نسبت می دهند. نشان دادهاند که تغییرات آب و هوایی باعث ایجاد امواج گرمایی میشود که بیشتر از همیشه، طولانیتر و گرمتر هستند. لئون سیمونز، محقق آب و هوا، گفت: «میانگین دمای هوای سطحی جهانی که برای اولین بار از زمانی که رکوردهای قابل اعتمادی در دسترس داریم به 17 درجه سانتیگراد رسیده است، نقطه عطف نمادین مهمی در جهان گرمایش ما است. . اکنون که فاز گرمتر ال نینو شروع میشود، میتوان انتظار داشت که رکوردهای روزانه، ماهانه و سالانه بسیار بیشتری در 1.5 سال آینده بشکند.»
این هفته، جنوب ایالات متحده در زیر گنبد گرمایی که دمای محلی (43 درجه سانتیگراد) را ایجاد کرده است، غرق می شود. حتی مکانهایی که معمولاً به دلیل آب و هوای گرمشان شناخته نمیشوند، در روزها و هفتههای اخیر بهطور غیرقابل فصلی گرم بودهاند، به طوری که پایگاه تحقیقاتی ورنادسکی در قطب جنوب بالاترین دمای ژوئیه 8.7 درجه سانتیگراد را ثبت کرده است.
بر اساس گزارش مرکز ملی پیش بینی محیطی ایالات متحده (از طریق ) روز دوشنبه، هواشناسان گرم ترین روز ثبت شده تاریخ را ثبت کردند. در 3 ژوئیه 2023 میانگین دمای جهانی برای اولین بار از 17 درجه سانتیگراد (62.62 فارنهایت) از مرز 17 درجه سانتیگراد گذشت. درجه حرارت در اواخر قرن 19 رکورد قبلی در آگوست 2016 زمانی که میانگین دمای جهان به 16.92 درجه سانتیگراد (62.45 فارنهایت) رسید، ثبت شد.