جولیان آسانژ در یک معامله با آمریکا از زندان آزاد شد

جولیان آسانژ در یک معامله با آمریکا از زندان آزاد شد

جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس از زندان آزاد شد و پذیرفت که به جرم نقض قانون جاسوسی اعتراف کند. حساب کاربری ویکی لیکس در X، که قبلا توییتر بود، پس از اعطای وثیقه توسط دادگاه عالی لندن، آزادی او را اعلام کرد. همچنین ویدئویی را در توییتر منتشر کرد که به نظر می‌رسد آسانژ در حال سوار شدن به هواپیما در فرودگاه استانستد است. بنیانگذار ویکی لیکس و سردبیر سابق ویکی لیکس قرار است در 26 ژوئن در دادگاهی در جزایر ماریانای شمالی ایالات متحده حاضر شود تا توافقنامه خود با دولت ایالات متحده را نهایی کند.

بر اساس نامه ای از وزارت دادگستری ایالات متحده که توسط واشنگتن پستآسانژ به طور خاص به جرم “توطئه برای به دست آوردن و انتشار غیرقانونی اطلاعات طبقه بندی شده مربوط به دفاع ملی ایالات متحده” اعتراف کرده است. او همچنین بلافاصله پس از رسیدگی به استرالیا، کشور تابعیت خود بازخواهد گشت. اخبار سی بی اس گزارش‌ها حاکی از آن است که دادستان‌های وزارت دادگستری مجازات ۶۲ ماهه را توصیه کردند و با توجه به اینکه آسانژ پیش از این بیش از ۵ سال را در زندانی در بریتانیا سپری کرده بود، هیچ زمانی را پشت میله‌های زندان در ایالات متحده نخواهد گذراند.

آسانژ سردبیر ویکی لیکس بود که این وب سایت اطلاعات محرمانه ایالات متحده را منتشر کرد که توسط افشاگر و افسر اطلاعاتی سابق ارتش، چلسی منینگ، درباره جنگ های افغانستان و عراق به دست آمده بود. در سال 2010، سوئد حکم بازداشت آسانژ را به اتهام تجاوز جنسی توسط دو زن صادر کرد. مقامات سوئدی تحقیقات خود را در مورد اتهامات تجاوز جنسی در سال 2017 متوقف کردند.

آسانژ پس از از دست دادن درخواست تجدیدنظر خود در برابر حکم قضایی، از سفارت اکوادور در لندن درخواست پناهندگی کرد و هفت سال در آنجا زندگی کرد تا اینکه از آنجا اخراج شد. لنین مورنو، رئیس جمهور اکوادور در آن زمان، توضیح داد که پناهندگی او “ناپایدار است و دیگر قابل دوام نیست” زیرا او “رفتار ناپسند و تهاجمی” از خود نشان می دهد. سرویس پلیس متروپولیتن لندن آسانژ را از سفارت خارج کرد و از طرف ایالات متحده تحت حکم استرداد او را دستگیر کرد.

در اعلامیه ویکی لیکس مبنی بر آزادی او، آسانژ پس از گذراندن 1901 روز از زندان فوق امنیتی بلمارش خارج شد. این سازمان گفت که “کمپین جهانی” توسط “مبارزان آزادی مطبوعات، قانونگذاران و رهبران از سراسر طیف سیاسی” باعث ایجاد “دوره طولانی مذاکرات با وزارت دادگستری ایالات متحده” شد که منجر به توافق نامه دادخواهی شد.

منبع