تلسکوپ فضایی اقلیدس اروپا برای نقشه برداری از جهان تاریک پرتاب شد

در اواخر صبح شنبه، یک موشک فالکون 9 اسپیس ایکس حامل فضاپیمای اقلیدس آژانس فضایی اروپا در فلوریدا بود. این تلسکوپ مادون قرمز نزدیک که به افتخار ریاضیدان یونان باستان که به طور گسترده پدر هندسه شناخته می شود، نامگذاری شده است، چگونگی شکل گیری ماده تاریک و انرژی تاریک جهان را بررسی خواهد کرد.

کارول موندل، مدیر علوم ESA، گفت: «اگر می‌خواهیم کیهانی را که در آن زندگی می‌کنیم، درک کنیم، باید ماهیت ماده تاریک و انرژی تاریک را کشف کنیم و نقش آن‌ها در شکل‌دهی به کیهان ما را درک کنیم. اقلیدس برای پرداختن به این پرسش‌های اساسی، دقیق‌ترین نقشه آسمان فراکهکشانی را ارائه می‌کند.

علاوه بر دوربین 600 مگاپیکسلی که اخترشناسان برای تصویربرداری از یک سوم آسمان شب در شش سال آینده استفاده خواهند کرد، اقلیدس به طیف سنج مادون قرمز نزدیک و نورسنج برای اندازه گیری انتقال به سرخ کهکشان ها مجهز شده است. در ارتباط با داده‌های رصدخانه‌های زمینی، این اطلاعات به دانشمندان در تخمین فاصله بین کهکشان‌های مختلف کمک می‌کند. مانند خاطرنشان می کند، یکی از امیدهای فیزیکدانان این است که اقلیدس به آنها اجازه دهد تعیین کنند که آیا نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین در مقیاس کیهانی متفاوت عمل می کند یا خیر. یک احتمال واقعی وجود دارد که فضاپیما بتواند درک ما از فیزیک را متحول کند و حتی نگاهی اجمالی به سرنوشت نهایی جهان ارائه دهد.

با وجود اقلیدس در فضا، تقریباً یک میلیون مایل به دومین نقطه لاگرانژ منظومه شمسی خواهد رفت. این همان منطقه ای از فضا است که تلسکوپ فضایی جیمز وب در سال گذشته در آن کار کرده است. اقلیدس حدود یک ماه طول می کشد تا به آنجا سفر کند و سه ماه دیگر طول می کشد تا ESA ابزارهای فضاپیما را آزمایش کند تا اینکه اقلیدس بتواند دوباره داده ها را به زمین ارسال کند.



منبع